Fažana

Pitoreskno ribarsko mjesto na jugozapadnoj obali istarskog poluotoka, nadomak antičke Pule, polazna luka za Otočje Brijuni – nacionalni park s atributima Zemaljskoga raja, idealno je za vaš  odmor i rekreaciju s puno ponuđenih sadržaja.

Obitelji s djecom pronaći će lijepo uređene plaže i parkove za igru, rekreativci   sportske sadržaje, ljubitelji dobre hrane brojne restorane, a zaljubljenici u prirodu predivnu šetnicu uz more gdje će svi uživati u zalascima sunca i morskome zraku.

Fažana je mjesto bogate povijesti i kulture gdje ćete moći uživati u mnogobrojnim koncertima i zbivanjima. U malim pitoresknim i kamenom popločanim ulicama smjestile su se galerije i trgovine autohtonih proizvoda.

Nezaobilazni simbol Fažane je sardela koju ćete uočiti gdjegod se kretali u Fažani: u ribarskoj mreži u lučici, u restoranima i na manifestacijama posvećenim ovoj plavoj ribi, na šetnici Cesta sardela na Rivi, kao i u Parku Sardela!

Mnogobrojne su značajne osobe iz svijeta znanosti, kulture, filma, mode i sporta prošetale fažanskom rivom i uživale u njezinoj ljepoti i miru. Na putu za Brijune ovu je obalu u sjećanju ponijelo 90 predsjednika iz 60 zemalja kao i mnogobrojne filmske zvijezde koje je Josp Broz Tito ugostio u svojim rezidencijalnim vilama na otočju.

„Čarobno malo mjesto“, kako ga je za svojeg boravka u Istri nazvao talijanski književnik i filmski redatelj Pier Paolo Pasolini, Fažana je turističko odredište autentičnog doživljaja uz more.

Kamp Pineta

Kamp kapaciteta 600 parcela opremljen higijenskim prostorijama (tuš, WC) može primiti 1800 osoba.

Mobilne kućice

Mobilne kućice Vanga i Galija smještene u kampu Pineta blagih su i umirujućih boja te se kao takve savršeno uklapaju u vegetacijom bogato mediteransko okruženje.

Navigation